På stadspromenad med elcigg

Förra helgen hade jag besök i Stockholm av en elcigg kompis vid namn Jean från Frankrike. Vi studerade media kommunikation tillsammans under tre år i London och träffas två-tre gånger per år. Jag har hälsat på honom i Bordeaux och nu var det hans tur att komma till Stockholm.

Elcigg

Precis som mig tycker Jean om att röka elcigg

Det var faktiskt han som under en festkväll i Brighton fick mig att börja röka e-cigg. Tidigare rökte jag minst ett paket camel blå om dagen, men det visade sig bli på tok alldeles för dyrt under tiden som student. Jean sa att det skulle bli mycket billigare och bättre för min hälsa,och oj så rätt han hade. Vi börjar stadsvandringen vid Skanstull, nära där jag bor. Går över Skanstulls bron och tar ett par bloss med min e-cigg laddad med e-juicen ”Apple Pie” som passar bra på sommaren, den smakar verkligen som riktig äppelpaj. Härligt syrliga och söta toner med smak av gräddad pajdeg och riktigt fina äpplen.

Vi går vidare längst med Götgatan

Och kommer till slut fram till Medborgarplatsen där det står fyra polisbilar uppradade längst med gatan, vi går fram och frågar vad som har hänt samtidigt som Jean tar ett stort bloss med sin e-cigg. Röken från vattenångan är tjock och luktar sött. En polis frågar på ren instinkt om det är droger och specifikt cannabis. Nej nej, det är är en e-cigg med e-juice i svarar jag, och frågar om han vill testa ett bloss. Polisen säger att han gärna gjort det om han inte var i tjänst, eftersom det luktade så gott. Vi rör oss vidare uppför Götgats backen och kommer ner till Slussen som är en enda stor byggarbetsplats.

Fortsätter förbi Gamla Stans vackra gränder

Som imponerar på Jean. De smala gatorna fylls med goda dofter i form av en blandning mellan äpplepaj och honung från min och Jeans e-cigg. Jean reagerar på att det är väldigt många som verkar nyfikna på vad det är vi röker, många vänder sig om när vi gått förbi och en del frågar vad det är, E-cigg! säger jag. Via Strömbron fortsätter vi bort mot Nybrokajen bort längst med hela Strandvägen. Solen skiner och folk njuter och är glada. Vi köper varsin korv med bröd vid Karlaplan och går sedan in mot city igen längst med Kommendörsgatan. ”Vive la France!” skriker Jean till och tar ett stort bloss på sin e-cigg. Ja titta, där har vi Frankrikes ambassad.

Vi sätter oss sedan i Humlegården

Med elcigg i Humlegården Stockholm

Och Jean är alldeles överväldigad hur vackert Stockholm är. Men det här med användande av e-cigg verkar folk inte riktigt vant sig med ännu, jämfört med hur det är i hans hemstad i Frankrike. Men det är bara en tidsfråga säger han, folk som är smarta väljer e-cigg framför andra skadliga tobaksprodukter, och stockholmare uppfattar Jean som ett smart folk. Jag är väl inte helt säker på det där om intelligensnivån i den här stan, men en sak är i alla fall säker: Man behöver inte vara särskilt smart för att inse att e-cigg är så otroligt mycket bättre än exempelvis cigaretter. Jag kommer aldrig sluta röka elcigg, och får kompisar att byta till e-cigg på löpande band. Vi knallar ner mot T-centralen och tar ”tuben” hem till Skanstull igen, fyllda med energi från staden och ecigg.